Matpakker til familier i Libanon

Aldri har skolelunsj vært viktigere enn dette skoleåret: -Mange morgener startet med tårer og vondt i magen. Da vi undersøkte dette, fant vi ut at mange av barna ikke hadde spist siden skolelunsjen dagen før, forteller Alexis Hurd Shires, leder for Adventist Learning Center - et skolesenter for syriske flyktningbarn i Beirut, Libanon.

Etter økonomisk kollaps, eksplosjonen i august og koronapandemien på toppen av det hele, er gjennomsnittsprisen på varer 5-6 ganger høyere enn før. Selv om familiene får noe arbeid innimellom, monner det ikke til å brødfø familien. For eksempel koster 5 kilo ris 13% av gjennomsnittslønn, mens 5 liter matolje koster 25%. -Det er vanskelig å holde følge med prisene. De øker hver dag. Gatene er stadig fylt av folk som protesterer mot at de ikke kan brødfø familiene sine. I år har fire gutter fra 11-13 år allerede sluttet på skolen fordi de måtte hjelpe familiene sine, sier Alexis.

Skoleåret 20/21 startet med full kapasitet. Mot slutten av 2020, ble det på ny økende smitte i Libanon med mer enn 5-7000 nye tilfeller hver dag. Etter nyttår stengte Libanon ned igjen. På nytt ble ALC tvunget til å stenge ned skolen og gjenoppta timer på nett. Dermed fikk heller ikke barna skolelunsj.

Nå åpner Libanon opp igjen, og vi ber om at barna får fortsette på skolen slik at de får et måltid om dagen. Vi har også fra Norge sendt penger for å hjelpe skolelevenes familier med mat i denne vanskelige tiden. Matkassene er enkle og inneholder basisvarer som ris, bønner, pasta, olje og linser. Det betyr veldig mye for de som får maten.

Hjelp oss å hjelpe flere familier med matpakker i denne vanskelige tiden.

 

 

Beløp:
NOK
Betalingsmetode
Vi tilbyr å håndtere skattefradrag for alle gaver på kr. 500,- eller mer.
 
Powered by Cornerstone